szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Keresztféléves felvételiben jelentkeztek egyetemre vagy főiskolára? Fontos, hogy a jelentkezésetek hitelesítés nélkül érvénytelen, de hogyan kell hitelesíteni? Itt a szabály.

A meglévő dokumentumok feltöltése és a kiegészítő eljárási díj befizetése után következő teendő a jelentkezés hitelesítése, amely nélkül a jelentkezésetek érvénytelen - hívja fel a figyelmet a Felvi.

Hogyan lehet hitelesíteni?

Erre két lehetőségetek van:

ügyfélkapu regisztrációval, az E-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a háttérben az úgynevezett természetes személyazonosító adatok egyeztetésével,

és az E-felvételi felületről nyomtatható hitelesítő adatlap segítségével is lehet hitelesíteni jelentkezését. A hitelesítő adatlapot nyomtatás után alá kell írnia és azt ajánlott küldeményként postáznia kell az Oktatási Hivatal (1443 Budapest, Pf. 220) címre. Ebben az esetben csak az olyan, kizárólag a 2020. évi keresztféléves eljáráshoz tartozó hitelesítő adatlap fogadható el, amely a rendszerben utoljára mentett adatokat tartalmazza - hívja fel a figyelmet a felvételi tájékoztató.

Mikor érdemes hitelesíteni?

A hitelesítést akkor érdemes vagy kell megtenni, amikor már biztosak vagytok abban, hogy nem szeretnétek változtatni, a választott jelentkezési helyeken vagy a feltöltött dokumentumokon.

Meddig lehet hitelesíteni?

Az ügyfélkapu segítségével történő hitelesítés, illetve a hitelesítő adatlap postára adásának határideje: 2019. november 20. A jelentkezési határidő (2019. november 15.) lejárta után a hitelesítési határidőig már csak hitelesítésre van lehetőség.

Keresztféléves felvételi: milyen szabályok vonatkoznak a mesterképzésre jelentkezőkre?

Milyen szabályok vonatkoznak azokra, akik az idei keresztféléves felvételiben szeretnének mesterképzésre jelentkezni? Itt vannak a legfontosabb szabályok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.