szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pontosan milyen követelményeket kell teljesíteniük a 2020-ban felvételizőknek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Jövőre fogok felvételizni, elkezdtem összegyűjteni a rám vonatkozó szabályokat. Akkor most pontosan milyen szintű nyelvvizsga a felvételi követelmény?

A feltételek a következőek: egy emelt szintű érettségi egy B2-es általános nyelvi, komplex nyelvvizsgával vagy azzal egyenértékű okirattal rendelkezik, hogy valaki megkezdhesse 2020 szeptemberében a felsőoktatási tanulmányait.

Azonban arról, hogy jár-e plusz pont a C1-es nyelvvizsgáért, és ha igen, akkor mennyi, továbbra sincs pontos információ. A diákok sem pontosan értik a 2020-tól érvényes felvételi pontszámítási rendszert – ezt korábban Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke mondta. A pedagóguskar közzé is tett a honlapján egy olyan dokumentumot, amiből több kérdésre is választ kaphatnak a diákok és szüleik, azonban sok fontos dolog ebből sem derül ki.

A 2020-as felvételivel kapcsolatos legfrissebb információkat itt találjátok.

Felvételi 2020: ilyenek lesznek a pontszámítási szabályok jövőre

Jár-e többletpont az emelt szintű nyelvi érettségiért a 2020-as felvételin? Milyen többletpontokat kaphat az a jelentkező, akinek két emelt szintű érettségije és egy középfokú és egy felsőfokú nyelvvizsgája van? Fontos kérdésekre válaszol az EMMI.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.