szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Véget ért a felvételi ügyintézési időszak, hamarosan minden felvételiző megtudja, bekerült-e a kiválasztott szakra, azonban van még pár dátum, amit érdemes észben tartani.

Mikor derülnek ki a ponthatárok?

A ponthatárok és a felvételi eredmének várható kihirdetése 2019 július 24.

Mikor érkezik a besorolási döntés?

legkésőbb 2019. augusztus 5-ig értesít majd benneteket az Oktatási Hivatal által meghozott ún. besorolási döntésről.

Felvételizők, figyelem! Mindenki csak egy szakra kerülhet be

Az idei felvételin jelentkeztetek egyetemre vagy főiskolára? Fontos, hogy tudjátok, mi dönt arról, melyik képzést kezdhetitek el. Újabb kérdésre válaszolunk.

Az egyetemek is értesítenek?

Igen, ha besorolást nyertetek, az érintett felsőoktatási intézmény felvételi határozatot küld, és tájékoztat benneteket arról, mikor és hol lesz a beiratkozás és az ezzel összefüggő teendőkről is. Ez legkésőbb augusztus 8-ig megtörténik.

Jogorvoslatra van lehetőség?

A besorolási döntésről szóló határozattal szemben, annak közlésétől számított 15 napon belül jogszabálysértésre hivatkozva közigazgatási pert indíthattok az Oktatási Hivatal, mint alperes ellen.

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.