szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már feltöltöttétek a nyelvvizsga bizonyítványotokat, és el is bírálták? Mutatjuk, mit jelentenek státusz oszlopában látható eredmények.

A 2003. január 1. után szerzett államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványok esetében a jelentkezéskor - habár nem kell feltölteni a bizonyítványt - meg kellett adni annak adatait, úgymint: nyelv megnevezése, foka, típusa, bizonyítvány száma, anyakönyvi száma, kiállítás dátuma.

Ha az idei felvételiben a nyelvvizsgáért járó pluszpontokkal is számoltok, akkor fontos tudnotok, hogy az általatok feltöltött adatokat ellenőrzik, mégpedig a nyelvvizsga-anyakönyveinek nyilvántartásából. A rögzített nyelvvizsgák adatai külön táblázatban jelennek meg, ennek utolsó, Hitelesítés státusza nevű oszlopában látható az ellenőrzés eredménye - írja a Felvi.

Felvételi: ezen a héten még lehet változtatni a szakok sorrendjén

Július 12-ig módosíthattok a 2019-es felsőoktatási felvételin megjelölt szakok sorrendjén, és ez a dokumentumfeltöltés határideje is.

Ez az eredmény a következő lehet:

hitelesített: minden rendben, a nyelvvizsga adatai egyeznek a nyilvántartással, járhat érte pont az eljárásban. Nincs további teendőtök.

nem hiteles: minden adatot megadtatok, az ellenőrzés azonban mégsem sikerült – pl. időközben megváltozott a nevetek. Ilyenkor fel kell töltenetek a bizonyítványotokat (a dokumentumok menüpontban, a jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázat alatti „új dokumentum csatolása" gombbal), így a nyelvvizsga eredményét a benyújtott dokumentum alapján újra megvizsgálják.

hiányos vagy hibás adat: a megadott adatok hiányosak vagy olyan hibát tartalmaznak, ami miatt nem lehetséges az elektronikus ellenőrzés. Ebben az esetben is fel kell töltenetek a bizonyítványt, hogy figyelembe tudják venni az eredményét a pontszámításkor.

hitelesítésre vár: az adatok ellenőrzése még nem fejeződött be, amint megtörténik, a fenti három eredmény valamelyike jelenik meg az oszlopban.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.