szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen pontszámítási szabályok vonatkoznak majd arra, aki jövőre felvételizik és két nyelvvizsgát tesz ugyanabból a nyelvből? Újabb kérdés a 2020-as felvételiről.

Mi történik akkor, ha egy diáknak van pl. német nyelvből kettő középfokú nyelvvizsgája (1 db Origós közép fokú nyelvvizsga és 1 db Goethe-s közép fokú nyelvvizsga), akkor az egyiket felhasználja a felvétel feltételeként és a másik ugyanazon nyelvből ugyanolyan szintű nyelvvizsgáért kap 28 pontot?

A Nemzeti Pedagógus Kar által közzétett válaszok alapján: jár neki a 28 többletpont az egyik német középfokú nyelvvizsgáért. Ugyanis az egyik vizsgával a bemeneti feltétel egyik részét, a másik középfokú német nyelvvizsgával pedig már a többletpontokat gyűjti. Ebben az esetben még egy emelt szintű érettségit is le kell tennie a felvételizőnek, hogy minden feltételnek megfeleljen.

Hány pontot kap jövőre az a felvételiző, aki két emelt szintű érettségit és két nyelvvizsgát tesz?

Milyen pontszámítási szabályok vonatkoznak majd arra, aki jövőre felvételizik és legalább két emelt szintű érettségit és két nyelvvizsgát tesz? Újabb kérdés a 2020-as felvételiről.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által kiadott dokumentumból az kiderül, ebben az esetben nem akadály, hogy a jelentkezőnek ugyanabból a nyelvből van két különböző vizsgaközpontban tett nyelvvizsgája.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.