szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mikor tartják az alkalmassági vizsgákat és milyen szakokon kötelező a 2019-es felvételin? Fontos kérdésekre válaszolunk.

Sok egyetemen a napokban kezdődött vagy hamarosan kezdődik a felvételi alkalmassági vizsgák sora. De milyen szakokon kötelező ilyen vizsgát tenni?

Többek között a csecsemő- és kisgyermeknevelő, a konduktor, az óvodapedagógus, a tanító szakok és osztatlan tanárképzéseken van kötelező (pálya)alkalmassági vizsga. Ezeket egyszer kell letenni és azt a többi jelentkezési helyén is figyelembe veszik (például több megjelölt tanárszak esetén).

A többi alkalmassági vizsgán azonban ez nem így van. Például testnevelés, művészeti képzés esetén a felvételizőknek minden intézményben (ahová jelentkeztek) részt kell venniük ezeken a vizsgákon.

A testnevelő tanár osztatlan képzésnél a motoros alkalmassági vizsga öröklődik, azt a jelentkezési sorrendben első helyen megjelölt intézményben kell letenni. Az alkalmassági vizsga megkezdésekor be kell mutatni az egy hónapnál nem régebbi sportorvosi igazolás eredeti példányát. A sportorvosi igazolást legkésőbb 2019. május 24-ig fel kell tölteni az E-felvételi rendszerébe - hívja fel a figyelmet a felvételi tájékoztató.

A különböző intézmények alkalmassági vizsgáinak időpontjait és vizsgadíjait itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!