szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már egy ideje megkezdődött az adatok és a csatolt dokumentumok feldolgozása az e-felvételi rendszerben. De kik és mikor kapnak hiánypótlási felszólítást? Itt a válasz.

Ha a felvételi jelentkezési kérelmeteket hiányosan nyújtottátok be, legkésőbb a besorolási döntés határnapját megelőző 20. napig, azaz 2019. január 3-ig felszólítást kaptok a hiányok pótlására.

De milyen esetekben jön levél a hiánypótlásról?

A következő esetekben érkezik hiánypótlási felszólítás:

  • a tanulmányi pontok számításához szükséges, a középiskolai bizonyítvány megfelelő oldalairól készült másolatok hiánya (persze csak akkor, ha a középiskolai osztályzatok megadásával és/vagy a középiskolai bizonyítvány egyes oldalainak benyújtásával jelzitek, hogy szeretnétek tanulmányi pontot számíttatni);
  • a nem magyar rendszerű érettségi bizonyítvány másolatának hiánya;
  • a magyar rendszerű érettségi bizonyítvány másolatának hiánya, ha a kibocsátásának dátuma 2006. január 1. előtti;
  • az államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvány másolatának hiánya, ha azt 2003. január 1. előtt szerezte;
  • az e-ügyintézés során rögzített államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványa esetén, ha azt 2003. január 1. után szereztétek és a nyelvvizsgák nyelvvizsga-anyakönyveinek nyilvántartása a nyelvvizsgára vonatkozóan nem tartalmaz adatot vagy nem az általatok megadott adatokat tartalmazza;
  • a mesterképzésre jelentkezők esetén a felsőfokú oklevél pótlására

Mi történik, ha nem pótolom időben a dokumentumokat?

Ha a pontszámításhoz mindenképpen szükséges dokumentumok maradnak ki, akkor érvénytelen lesz a felvételitek - kivéve a középiskolai bizonyítványt és egy esetben az érettségi bizonyítványt. Ha egy többletpontra jogosító iratot nem töltötök fel, ''csak'' a pontoktól estek el.

Felvételi pontszámítás: hány pont jár a nyelvvizsgáért?

Megvan a nyelvvizsga, de nem tudjátok, hogy hány pont jár érte a felvételin? Mutatjuk. A nyelvvizsgáért összesen 40 többletpontot kaphattok a felvételin. Sikeres középfokú (komplex) nyelvvizsgáért 28 pontot kaphattok, míg egy felsőfokúért 40 pontot. Több nyelvvizsga esetében (például két középfokú) sem nem kaphattok 40 pontnál többet.