szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre 2019. február 15-ig lehet jelentkezni az E-felvételi felületen.

A már elérhető felvételi tájékoztató tartalmazza a meghirdetéseket, az aktuális szabályokat, a pontszámítási módszereket és egyéb, az érvényes jelentkezéshez szükséges tudnivalókat. 

Az intézmények által meghirdetett szakok listáját itt találjátok. A képzésekről pedig bővebb infókat a szakleírásokban találhattok.  

Figyelem, az online tájékoztató január végéig várhatóan frissül a hivatalos kiegészítéssel, amely tartalmazza a megjelenés után történt esetleges változásokat. A jelentkezés benyújtása előtt tehát elengedhetetlen a kiegészítés során módosított információkat is átnézni, hiszen hatással lehetnek a korábban kialakított felvételi stratégiára - hívja a fel a figyelmet a Felvi.

Meddig jelentkezhettek?

A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2019. február 15-én éjfélig kell rögzíteni. A jelentkezés hitelesítésének határideje öt nappal később, február 20-án van. A hitelesítés legegyszerűbb módja az Ügyfélkapuval történő hitelesítés.

Így számolhatjátok ki, hány ponttal vágtok neki a 2019-es felvételinek

Egy hét múlva indul a 2019-es felvételi, de az már most biztos: a pontszámítás szabályai nem változnak. Ha már most szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát.