szerző:
Eduline

Idén is szervez ingyenes érettségi-előkészítőt a Studium Generale, a beugrót október 1-jén, szombaton írhatod meg a Corvinuson. Még két napig lehet jelentkezni, a lehetőséget mindenkinek csak ajánlani tudjuk, aki jövőre a Közgázt célozza meg a felvételin.

A Studium Generale 2011-es próbaérettségijének feladatsorait és megoldókulcsait itt nézheted meg:

Matematika

Történelem

Közgazdaságtan

A Studium Generale (SG) egy 1970 óta működő diákszervezet, amely 2005 óta a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos, ingyenes előkészítőjét szervezi. Három tantárgyból – matematikából, történelemből és közgazdaságtanból – kérhetsz segítséget, az órákat szombatonként tartják a Corvinus Közraktár utcai épületében.

A tizenegyedikes diákokkal háromórás, a tizenkettedikesekkel pedig négyórás szemináriumokon ismétlik át az érettségi anyagát. A felkészítőre azok is járhatnak, akik korábban már leérettségiztek, de történelemből, matekból vagy közgazdaságtanból plusz felkészítésre van szükségük. Fontos: ahhoz, hogy részt vehess az előkészítőn, október 1-jén ki kell töltened egy beugrót, erre pedig külön jelentkezned kell a Studium Generale honlapján.

Ha nem Budapesten élsz, ezért nem tudsz minden héten részt venni az órákon, jelentkezhetsz a levelezős képzésre is. Tantárgyanként nyolc-tíz anyagot küldenek neked, amelyeket kitöltve vissza kell juttatnod a Studium Generale csapatának, amely kijavítja a feladatokat.

A Studium Generale 2011-es próbaérettségije

A Studium Generale a tavaszi és a nyári szünetben felkészítő tábort is szervez a legjobban teljesítő diákoknak: napi kétszer négy órában ismételheted át a tananyagot, a tábor végén pedig próbaérettségit tölthetsz ki. Januárban az összes előkészítős próbaérettségit tölthet ki, így kockázat nélkül tesztelheted a tudásodat. A kurzusokról, a jelentkezésről és a próbaérettségiről bővebb információt a Studium Generale honlapján találsz.

Magára a próbaérettségire januárban kerül sor a Corvinuson, azok, akik erről lemaradnak, vagy egyéb ok miatt nem tudnak ezen részt venni, az eduline-ról is letölthetik majd a közép- és emelt szintű feladatsorokat és a megoldókulcsokat.

 
eduline