szerző:
Eduline

Enzimek, a gerincoszlop, az emberi szem működése és az RH-vércsoport öröklődése is szerepel az idei középszintű biológiaérettségi feladatai között. Reggel nyolckor több mint tizennégyezer diák kezdte kitölteni a közép- és az emelt szintű feladatsort. Jövünk a középszintű feladatsorral 1 órakor!

A közép- és emelt szintű biológaiérettségi hivatalos megoldásait itt olvashatjátok.

Biológiából középszinten 963 helyszínen összesen 10.853 diák tesz írásbeli érettségi vizsgát, közülük 23-an idegen nyelven (angol, francia, német, olasz, szerb). Emelt szinten 80 helyszínen 4252 tanuló vizsgázik, (3 diák angolul, 1 szlovákul). A 2011-es középszintű biológiaérettségi feladatlapját itt találod.

A középszintű vizsga 120 percig tart, és 8-10 feladatból áll. A feladatsorban biológiai tények és elvek felidézése, jelenségek közötti kapcsolatok felismerése, biológiai megfigyelések és kísérletek, továbbá szövegek és ábrák értelmezése szerepel. Az emelt szintű vizsga 240 perces, a diákoknak egy feladatsort (80 pont), valamint egy választható esszé- vagy problémafeladatot (20 pont) kell megoldaniuk az alábbi témakörökből: az ember élettana és szervezettana, egészséges életmód és ökológia, környezet- és természetvédelem, növényélettan. Az elérhető pontszám mindkét szinten 100, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet lehet használni. A 2010-es biológiaérettségi feladatsorait és a hivatalos megoldásokat itt találod.

eduline