Közoktatás Eduline

Infografika: így változott a tankönyvek ára

Elolvasom

A megszokottnál korábban, augusztus 15-ig kell kifizetni a jövő évi tankönyvek árát - hívta fel a szülők figyelmét a tankönyvek terjesztését végző Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Hogyan változott a kiadványok ára az elmúlt években? Infografika.

Közoktatás Eduline

Infografika: így változott a tankönyvek ára az elmúlt 11 évben

Elolvasom

A legolcsóbb tankönyvcsomagért 6500 forintot, a legdrágábbért több mint 20 ezer forintot kell fizetni idén - a legolcsóbb kiadvány, az 1-2. évfolyamnak szóló szövegértés-szövegalkotás feladatgyűjtemény 115 forintba kerül, míg a legdrágább, egy francia nyelvkönyvet és CD-t is magában foglaló kiadvány 5 200 forintba.

Közoktatás Eduline

Már jövőre odacsap a kormány a tankönyvkiadóknak

Elolvasom

Rosszul járnak a tankönyvkiadók az erőforrás-minisztérium javaslatával, amely az idei szinten tartaná a hivatalos tankönyvlistán szereplő kiadványok felső árhatárát, miközben a cégek költségei folyamatosan emelkednek. A nagy buktát mégsem ez, hanem az új alaptanterv elfogadása jelenti majd.

Közoktatás Eduline

Háromszoros áron árulják az új tankönyveket

Elolvasom

Az átlagos tankönyvek árainak három-négyszereséért kínálják az új, úgynevezett kompetencia alapú tanítás tankönyveit. Ezt a módszert szeptembertől mintegy 1000 iskolában, később pedig az összes intézményben bevezetnék – írja az rtlhírek.hu.