Felsőoktatás Eduline

„Túl sokan jöttek-mentek a nappalimban, ezért kezdtem tanítani” – interjú Meir Barakkal

Elolvasom

Az izraeli Meir Barak sokáig saját cége ügyvezetőjeként dolgozott, de mivel életvitelével és jövedelmével elégedetlen volt, munka után kereskedni kezdett a Wall Streeten. Két év múlva régi állását feladva már csak day tradingből élt, mára pedig jelentős vagyont halmozott fel. A tőzsdézést azonban továbbra sem hagyja abba, és a Tradenet vezetőjeként már oktatja is a kereskedést – véleménye szerint ugyanis sikertörténetét bárki megismételheti, aki elég elszánt.

Felnőttképzés Eduline

Tőzsdeiskolák: haszonra váltott tudás

Elolvasom

Tőzsdei ismereteket nem csak brókereknek érdemes szerezni. A tudás ugyanis azok számára is hasznos lehet, akik „csupán” anyagi biztonságra törekszenek. Az érdeklődők legalább két tucat tőzsdeiskola közül válogathatnak.

Közoktatás Eduline

Adók, hitelek, bankrendszer, tőzsde ? – A középiskolások pénzügyi ismeretek nélkül lépnek a nagybetűs életbe

Elolvasom

A középiskolások hiányzó pénzügyi ismereteire világított rá a Modern Üzleti Tudományok Főiskola végzős hallgatójának, Takács Zoltánnak szakdolgozata. A szomorú eredményt hozó kérdőívek kiértékelése után azonban nem csupán egy pont került a végzős munkájára, hisz a MÜTF pénzügyes hallgatói kezdeményezésére három tatabányai középiskolában kezdődnek el pénzügyi kurzusok. A novemberben induló 10 alkalmas felkészítő órák körbejárják a banki alapfogalmakat, az adók, hitelek, tőzsde kérdéskörét és természetesen a gazdasági világválság hatásairól is szót ejtenek.