Felnőttképzés Eduline

Kiderült, mi lehet a fiatalok sikeres munkavállalásának titka

Elolvasom

Az Y-generáció számára a minőségi idő, a presztízs, az azonnali siker, a közösségi élmény és a karizmatikus vezető egyaránt fontos munkahelyi motiváció. A Magyarországon több mint kétmillió fiatalt számláló korosztály a bérigényt nem a piaci átlagbérek, hanem a számukra ideális életszínvonal szerint határozza meg.

Közoktatás MTI

A pedagóguskar elnöke szerint paradigmaváltásra van szükség az iskolákban

Elolvasom

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint a tanulói terhelés csökkentése érdekében nem lesz elég az óraszám csökkentése, egyfajta paradigmaváltásra is szükség lesz az iskolákban, ez reményei szerint az új Nemzeti alaptantervben (Nat) meg is jelenik. Horváth Péter, az Országgyűlés kulturális bizottsága előtt szerdán az életpálya gyenge pontjaként említette, hogy önmagában a teljesítményt nem tudja elismerni.

Közoktatás Eduline

Mire elég 1,000 közhasznú diák-munkaóra?

Elolvasom

Magyarország második legnagyobb, országos hálózattal rendelkező iskolaszövetkezete, a Fürge Diák 1,000 munkaórát adományoz olyan társadalmi célra, amely közvetlenül hatást gyakorolhat a fiatalok elhelyezkedési esélyeinek növelésére. A pályázati formában felajánlott munkaórákat a nyertes pályázó igényeinek megfelelően kiválasztott és felkészített diák munkavállalók, a Fürge Diák tagjai teljesítik - természetesen a pályázat-nyertes civil szervezet számára díjmentesen. A többhónapos akció szakmai együttműködő partnere a Nonprofit Információs és Oktatási Központ Alapítvány (NIOK).