Felsőoktatás eduline/mti

Elindult a gépészmérnökképzés Szombathelyen

Elolvasom

Elindult a gépészmérnökképzés a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában (SEK). A nyolcvan elsőéves gépészmérnök-hallgató közül ötvenöten duális képzésben folytatják felsőoktatási tanulmányaikat, vagyis képzési idejük felét velük hallgatói munkaszerződést kötött nagyvállalatoknál töltik.

Érettségi-felvételi MTI

Négyszeres a túljelentkezés a gépészmérnök képzésen

Elolvasom

Kétszáztizenkilencen jelezték a megadott határidőig regisztrációjukkal, hogy a Nyugat-Magyarországi Egyetem idén ősszel induló gépészmérnöki karán duális formában szeretnék folytatni tanulmányaikat, a meghirdetett ötven helyre négy és félszeres a túljelentkezés - mondta Németh István, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Természettudományi és Műszaki karának dékánhelyettese.

Érettségi-felvételi Eduline

Mire jók a műszaki képzések?

Elolvasom

Az idei évben legnépszerűbb szakok között két műszaki képzés szerepel: a villamosmérnök és a gépészmérnök szakok. Az oktatási tárca júniusi döntése pedig - miszerint jövőre a legtöbb hallgató a műszaki felsőoktatásban tanulhat államilag finanszírozottként - önmagáért beszél. De mire jó egy műszaki diploma? Mit kezdhetünk vele? A 2008-as felvételi ponthatárok kihirdetése után, éjszaka beszélgettünk Papp Lászlóval, a Magyar Mérnökhallgatók Egyesületének elnökével.