Érettségi-felvételi Eduline

Erdők, mezők és a férfi nemi szervek - 80 részkérdés 120 perc alatt a középszintű bioszérettségin

Elolvasom

Reggel 8-tól írják a közép- és emelt szinten vizsgázók az idei biológiaérettségit, az előbbi vizsgán többek között előkerülnek az erdők, mezők, a légzés, a keringés és a férfi nemi szervek is. A mai biológia érettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának.

Érettségi-felvételi Tóth Alexandra

Van olyan szak, ahova a bejutáshoz kémiából és bioszból is kötelező az emelt szintű érettségi

Elolvasom

A felvételi követelménynek továbbra is része az emelt szintű érettségi (alap és osztatlan mesterképzés esetében) – vagyis legalább egy tárgyból minden felvételizőnek kötelező ilyen vizsgát tennie. Sőt, olyan képzés is van, ahol két vizsgatárgyból is emeltezni kell a bejutáshoz, méghozzá nem is akármiből: biológiából és kémiából.

Érettségi-felvételi Eduline

"Az érettségi az első igazi mérföldkő, nagy megmérettetés minden diák életében"

Elolvasom

Ma vizsgáztak a diákok biológiából. A természettudományos tárgyak közül ezt is sokan választják minden évben a továbbtanuláshoz, hiszen az orvosi szakok legtöbbjére ez alapvető bemeneteli követelmény. De mi vár rátok az egyetemen? Erről dr. Nyitrai Miklóst, Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának dékánját kérdeztük.

Érettségi-felvételi Eduline

Milyen lesz a mai biológiaérettségi?

Elolvasom

Ma reggel 8 órakor a biológiaérettségivel folytatódnak a vizsgák. Közép és emelt szinten is ma adnak számot tudásokról a diákok. Összeszedtük, hogy mit lehet tudni a vizsgáról. A biológia érettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a PTE Általános Orvostudományi Karának.

1 2