Menzareform tudományosan
A Minnesota Egyetem tanulmánya szerint a teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket be lehet vezetni az iskolai étkeztetésbe, egyetlen feltétele csupán, hogy fokozatosan kerüljön a diákok asztalára az egészséges pékáru.
A Minnesota Egyetem tanulmánya szerint a teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket be lehet vezetni az iskolai étkeztetésbe, egyetlen feltétele csupán, hogy fokozatosan kerüljön a diákok asztalára az egészséges pékáru.
Egyre erősödő trenddel néz szembe Amerika – írja a természeti erőforrásokkal és természettudományokkal foglalkozó Natural Resources and Life Sciences Education szakfolyóirat.
Nehéz helyzetben vannak Amerika leendő pénzügyi szakemberei. A jelenleg főiskolákon tanuló diákok esélyei már korántsem olyan jók, mint a hitelválság kirobbanása előtt. A Wall Street hátat fordított az egyetemeknek.
Az iskolai automaták túlzott mennyiségben adagolják a kalóriát és a zsírt. Az iskolai étkeztetés egészségesebbé tételére fordított erőfeszítések ellenére, az oktatási intézményekbe kihelyezett az étel- és italautomaták kínálata révén – beleértve a gyümölcsleveket is – a diákok jóval több kalóriához jutnak, mint amennyire valójában szükségük lenne.