Közoktatás MTI

Megvan, hova költöztetik a Raoul Wallenberg iskolát

Elolvasom

A VI. kerületi Rippl-Rónai József utcába költözik a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola a VIII. kerületi Ludovika térről - közölte Halász József, a fővárosi szakképzési osztály vezetője kedden az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén. A végső döntést az ügyben Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hozza meg, várhatóan május végén.

Közoktatás Eduline

Itt a feketeleves: Budapest utolsó nagy egészségügyi szakközépiskoláját is bezárja a kormány

Elolvasom

A kormány az érintettek megkérdezése nélkül bezárja Budapest utolsó nagy egészségügyi szakközépiskoláját, a diákok felét pedig műszaki iskolákba szórja szét. Nagy a felháborodás a Raoul Wallenberg környékén, több száz család élete bonyolódhat azért, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megkapjon egy épületet. Az iskolaközösség nem hagyja annyiban, tüntetés lesz az intézményért, és azt ígérik, bármeddig hajlandóak elmenni – írta az Index.

Közoktatás Eduline

Újabb iskola szűnhet meg

Elolvasom

A kormány határozata szerint átadják a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek azt az épületet, amelyben jelenleg a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola működik. A Raoul Wallenberg Egyesület megdöbbenéssel értesült a döntésről, különös tekintettel arra, hogy a határozat alapján úgy tűnik, az épület átadásával egyben az iskola is megszűnik.