Közoktatás Szabó Fruzsina

Több ezren tervezik, hogy nem mennek ma iskolába: sokan egyszerű trükkel szerezhetnek igazolást

Elolvasom

Több mint 13 ezer diák jelezte a Facebookon, hogy ma nem megy iskolába, helyette részt vesz a "Ne menj suliba - demonstrálj az oktatásért" elnevezésű tüntetésen. Igazolást azonban valahonnan szerezniük kell. A legtöbben a szüleiktől kérnek majd papírt, mások azonban kihasználják, hogy a szombatig tartó Educatio kiállítás látogatói hivatalos igazolást kapnak, amelyet minden iskola elfogad.

Érettségi-felvételi Eduline

Rétvári Bence elégedett, szerinte a magyar oktatás "rugalmas és a diákok igényeiből indul ki"

Elolvasom

Másfél éve az iskolák, a tanárok és a szülők nagyobb szabadságot kaptak, a tananyagminimum és a diákok maximális terhelhetősége között ők határozzák meg, pontosan mit tanítanak – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az Educatio kiállítás megnyitóján. Az államtitkár szerint a mai oktatási rendszer „rugalmas, személyre szabható, a diákok igényeiből indul ki”.

Nyelvtanulás Eduline

Ezeket a programokat nem szabad kihagyni az Educatio kiállításon

Elolvasom

Az Educatio kiállítás olyan a felsőoktatásba készülők számára, mint egy celeb. Mindenki ismeri, legalábbis, ami a fő profilját illeti: képbe kerülni a felsőoktatási kínálattal. Az alap, hogy kimentek, és végignézitek a hazai egyetemek standjait, aztán a külföldi továbbtanulásra ösztönző standokat. Már ez sem egy kis túra, de érdemes a többi kiállítóra és az előadásokra is időt szánni. Mit nem érdemes kihagyni? Soroljuk.

1 2 3