Érettségi-felvételi Eduline

Ki javítja ki az érettségiket?

Elolvasom

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az érettségi feladatlapok kidolgozása a tételkészítő bizottságok feladata és felelőssége. A bizottságokban tapasztalt, gyakorlott szaktanárok gondoskodnak a feladatok szakmai minőségéről, valamint arról, hogy azok a követelményeknek megfeleljenek – írta az MNO.

Érettségi-felvételi Czervan Andrea

Pletykás nyomdászt nem engednek az érettségi közelébe

Elolvasom

Titkos szobákban állítják össze, titkos raktárakban őrzik, pletykás nyomdászok pedig a közelébe sem mehetnek: kacskaringós utat járnak be az érettségi feladatsorok, mire a tételkészítő bizottságtól a vizsgázókhoz kerülnek. Van itt fegyveres őr, titoktartási szerződés és zsebtilalom is - akár egy B kategóriás akciófilmben.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt van a földrajzérettségi feladatsora - első rész

Elolvasom

Csütörtök délután a földrajz írásbelivel folytatódott a 2011. májusi érettségi időszak, középszinten több mint 16 ezren, emelt szinten mindössze háromszázan vizsgáztak. Itt nézhetitek át a középszintű földrajzérettségi első, topográfiai részét. A megoldásokat holnap ellenőrizhetitek.

Érettségi-felvételi Eduline

Hogyan kerül az érettségi feladatsor a "titkos szobából" a diákok elé?

Elolvasom

Komoly biztonsági előírásokat kell betartaniuk az érettségi feladatsorokat összeállító és szétosztó tanároknak, jegyzőknek, nyomdászoknak, hivatalnokoknak és iskolaigazgatóknak. Az elmúlt években szigorítottak a biztonsági előírásokon, hogy elkerüljék az 1989-es és a 2005-ös tétellopásokhoz hasonló botrányokat. Utánajártunk, hogyan jutnak el a feladatlapok a tételeket összeállító bizottságoktól a középiskolákig. Van, amikor a portás a feladatsorok ura.

1 2