szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Összegyűjtöttünk pár alkalmazást, ami segíthet az időbeosztásban, a koncentrálásban, és abban is, hogy időnként tartsatok egy kis szünetet.

Promodoro timer

Az úgynevezett Pomodoro, azaz paradicsom technika segítségével sokkal könnyebb és hatékonyabb lehet a tanulás. A módszer lényege, hogy 25 perc intenzív tanulást 5 perc pihenés követ, majd a negyedik 25 perces blokk után jön egy hosszabb – 30 perces – szünet. A Promodoro timer tulajdonképpen ezt az időmérőt sűríti egy appba. Érdemes kipróbálnotok miközben készültök a vizsgákra, ugyanis sokkal könnyebb lesz ellenállnotok a telefonotok csábításának, ha látjátok az adott periódus végét.

©

Move More

Ez az app nem csak azoknak lehet hasznos, akik sokat ülnek a munkájuk miatt, hanem azoknak is, akik a tanulás miatt órákon keresztül görnyednek az asztal fölött, ugyanis 20-60 percenként figyelmeztet benneteket arra, hogy mozogjatok egy kicsit – a pontos időintervallumot ti állíthatjátok be egy csúszka segítségével.

Azt is megadhatjátok, hogy milyen módon figyelmeztessen a program, például hanggal vagy egyedileg beállított üzenettel. Ha megnyomjátok a Startot, a háttérben elindul a visszaszámlálás (mármint az előre beállított időből). Ha ez lejár, akkor az emlékeztető mellett egy rövid tippet is kaptok azzal kapcsolatban, hogy mi mindent tehettek meg ebben a kis szünetben az egészségetekért. Az appot innen tölthetitek le.

©

Exam Countdown Lite

Ezzel az ingyenes alkalmazással egyszerűen nyomon követhetitek a vizsgáitok vagy beadandóitok dátumait. Az applikáció előnye, hogy nemcsak naptárként működik, hanem visszaszámláló is van benne. Így azt is láthatjátok, hogy hány nap, perc és másodperc van még hátra a számonkérésig. A könnyebb átláthatóság érdekében pedig különböző színekkel jelölhetitek a vizsgákat.   

Az alkalmazás elérhető iOs-en az App storeban, illetve androidon a Google Playben is.

©

Forest

Ezzel az alkalmazással sokkal egyszerűbb lesz a tanulásra koncentrálnotok. Az appnak ugyanis az a lényege, hogy tanulás előtt elültettek egy virtuális magot, amiből fa fog kinőne. Viszont, ha korábban használjátok a telefonotokat, mint amennyi idő alatt megnőne a facsemete, akkor a virtuális növényetek meghal és kezdhetitek újra a nevelgetését. Mielőtt azonban válaszolnátok az üzeneteitekre, kaptok egy figyelmeztetést, hogy ha most használjátok a telefont, meghal a fa. Minél többször tudtok ellenállni a csábításnak, annál több fátok lesz, és így gyarapszik az erdőtök.

Az alkalmazást iOsra innen, Androidra pedig innen tudjátok letölteni.

©

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!