szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén is kiosztották a legjobbnak járó díjat, azonban a 2020-as év kihívásai miatt erre sokáig emlékezni fogunk.

Egy indiai falusi iskola tanára lett a Global Teacher Prize, azaz a világ legjobb tanár díj nyertese - írja a BBC.

A 2020-as év legjobb tanára hátrányos helyzetű régióban biztosított tanulási lehetőséget az ott élő lányoknak. Nem is akármilyen szinten - a verseny bírái az értékelőjükben külön kiemelték, hogy az indiai tanár biztosította a lányoknak a magas szintű oktatást, amivel remek eredményeket értek el - ahelyett, hogy lemorzsolódtak volna az iskolából és a helyi rituálék szerint idő előtt férjhez adták volna őket.

Persze a jótettek listája itt nem ér véget. A tanár ezeken kívül online természettudományos órákat tart 83 ország diákjainak, és nemzetközi projektet vezet a konfliktusövezetekben élő fiatalok közötti kapcsolatépítés beindítására.

De Ranjitsinh Disale hisz abban, hogy fontos adni és kapni - mondta az online díjátadón, és a kitüntetéssel járó pénzjutalom felét, azaz 1 millió dollárt azonnal meg is osztotta a verseny top10-be bekerült helyezettjeivel.

A Covid Hero (azaz a "Vírus Hőse") különdíját idén Jamie Frost, az az Egyesült Királyságban tanító tanár nyerte, aki egy ingyenes matektanulós oktatási oldalt indított a távoktatás alatt.  

Így tanít a világ legjobb tanára: képválogatás

Peter Tabichi kenyai tanár lett a világ legjobbja, legalábbis ő nyerte el idén a Global Teacher Prize-t.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!