szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elmúlt hónapok nem csak a koronavírusról szóltak, hanem az SZFE diákjairól, az egyetem jövőjéről is. Tüntetések sorozata jellemzi az utóbbi heteket, melyekről mindennap olvashattunk, de mi is az a Sztrájktévé, ami szintén az egyetemhez tartozik?

Az ellenállás és a sztrájk egyik formája lett az online nézhető Sztrájktévé, amelyen hazai filmes nagyágyúk, esztéták, újságírók szabad egyetemi előadásait nézhetjük meg írja a hvg.hu.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem online tv-je, a Sztrájktévé október óta hetente több alkalommal kínál ingyenes szabad egyetemi előadásokat, beszélgetéseket. Vannak fent különböző beszélgetéseket a tüntetésekről, de találkozhattok a görög drámairodalommal is, és számtalan előadást nézhettek meg az SZFE--sekkel szimpatizáló tanárokkal.

Eddig 35 előadást bonyolítottak le az oktatók. A készítők szerint meglepően nagy a népszerűsége a sorozatnak, ami talán annak is köszönhető, hogy kommentben kérdezni is lehet az oktatóktól.

"A figyelemfelkeltés volt a cél, de jobban sült el, mint gondoltuk: élőben 150–400-an nézik általában az adásokat, és rengetegen vannak, akik visszanézik ezeket. Van olyan videónk is, amely 25 ezer megtekintést generált, az átlag körülbelül a 10 ezer megtekintés" – írták a hvg.hu kérdésére az SZFE-sek.

A sztrájk egyik formája lett a sztrájktévé. Célunk, hogy miközben ellenállunk, adjunk is valamit, értéket teremtsünk.

Az aktuális előadásokat a Független Szabad Egyetem Facebook-oldalán jelentik be, itt tudtok tájékozódni.

Filmajánló hétvégére: gimis sztorik a Netflixen

Hiányzik az iskolai élet és unjátok az otthoni tanulást? Sajnos azt nem tudjuk, hogy mikor térhettek vissza az iskolapadba, de ajánlunk néhány sorozatot és filmet, melyek az iskolás életről szólnak, így egy kicsit segítenek visszarázódni a normál hétköznapokba.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!