szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Egyesült Királyságban péntek délután bezártak az iskolák, hétfőtől már csak ügyeletet tartanak azoknak a gyerekeknek, akiknek szülei fontos feladatot látnak el. Vajon veszélyben vannak az ügyeletet ellátó tanárok?

A kérdés azután merült fel, hogy Wendy Jacobs, a Roose általános iskola igazgatója hétfőn elhunyt – a BBC. Az oldal szerint a tanárnőnek koronavírusra utaló tünetei voltak. A tanárok helyzete miatt most világosabb, egyértelműsített útmutatót kérnek a kormánytól az iskolák. A fő kérdésük, hogyan lehet megvédeni a tanárokat és a diákokat az ügyeletet tartó iskolákban.

Az Egyesült Királyságban pénteken volt az utolsó tanítási nap, hétfőtől rendelte el a kormány az iskolák bezárását. Az utóbbi napokban a brit iskolavezetők és csapataik is keményen dolgoztak, hogy megoldást találjanak a problémákra. Az iskolák a héten már csak ügyeletet tartanak azoknak a gyerekeknek, akiknek szülei nem tudtak otthon maradni, mert kulcsfontosságú a munkájuk - írja az oldal. 

Az iskolai ügyeletben dolgozó tanárokban jogosan mertül fel a kérdés, vajon mekkora kockázatot kell vállalniuk ebben a helyzetben. A brit Iskolaigazgatók Országos Egyesületének (NAHT) elnöke, Paul Whiteman azt mondta, "sok kolléga jogosan aggódik a szeretteiért, és érthető módon aggódik a személyes kockázata miatt is.” Whiteman hozzátette, az iskoláknak világos iránymutatást kell kapniuk a tanulók és a személyzet biztonságának megőrzése érdekében.

Nálunk március 16-án indult el a digitális oktatás. Magyarországon is van ügyeleti rendszer, ahol kell, ott a kiscsoportos felügyeletet tudnak biztosítani az iskolák. Ha ti is ügyeletben dolgoztok, vagy diákként tanultok, akkor írjátok meg nekünk a tapasztalataitokat a helyzettel kapcsolatban.

Hazaengedték a toldys diák testvérét miután negatív lett a tesztje, aztán kiderült, mégis pozitív

Levente, a Toldy Ferenc Gimnázium diákja, vlogot indított miután édesanyja koronavírus tesztje pozitív lett, és karanténba került a család. Itt vannak a legújabb fejlemények.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.