szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb ingyenes mobil appokat ajánlunk, amelyek hasznosak lehetnek a nyári szünetben. Ha szerettek túrázni és a szabadban kirándulni, akkor ezek az alkalmazások nektek is tetszeni fognak.

Fa-lexikon és határozó

A lexikon részletes leírást és képeket tartalmaz az országban és a környéken élő fa- és cserjefajokról. A többszempontú keresőrendszer segítségével – a megfigyelhető és felismerhető tulajdonságok alapján – bárki számára könnyen azonosíthatók az egyes fajok.

Még három remek, ingyenes alkalmazás a nyári szünetre

Ingyenes alkalmazásokat kerestek, amelyek hasznosak lehetnek a nyári kirándulások során? Akkor ezek az appok nektek is tetszeni fognak.

Miféle virág is ez?

Előfordult már veletek, hogy sétálás vagy túrázás közben láttatok egy gyönyörű virágot, de nem tudtátok, hogy mi a neve? Ez az alkalmazás a virág színének, élőhelyének és szirmok számának a meghatározásával segít leszűkíteni a kört. A találati listát végig pörgetve könnyen beazonosíthatjátok, hogy pontosan melyik növénnyel találkoztatok.

Kétéltű- és hüllőhatározó

Ha gyakran járjátok a természetet, akkor a korábban ajánlott madárhatározó mellett, a kétéltű- és hüllőhatározó is hasznos lehet számotokra. A találatok szűkítésében segít az alak, élőhely és szín szerinti keresés. Az alkalmazást a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület fejlesztette ki – és a hazánkban előforduló összes kétéltű vagy hüllő megtalálható benne.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!