szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ingyenes alkalmazásokat kerestek, amelyek hasznosak lehetnek a nyári kirándulások során? Akkor ezek az appok nektek is tetszeni fognak.

Csillagtérkép – Star Walk 2 Free

©

Nincs is jobb annál, mint amikor egy meleg nyári éjszakán a családotokkal, a barátaitokkal vagy a párotokkal kifekszetek egy pokrócra a szabad ég alá, és nézitek a csillagokat. Ezzel az alkalmazással könnyen azonosíthatjátok a csillagokat, csillagképeket, bolygókat, műholdakat, aszteroidákat és az üstökösöket is.

Madárhatározó

©

Ez az applikáció a hazánkban előforduló közel 157 leggyakoribb madárfaj beazonosításához adhat segítséget. Az alak, tollazat színe és az élőhely szűrőnek köszönhetően egyszerűen szűkíthetitek a találati listát. Ha pedig nem egy bizonyos fajtát kerestek, hanem ismerkednétek a madarakkal, akkor használjátok a madárlexikon funkciót. Ebben a lexikonban megtaláljátok az alkalmazásban szereplő összes madárfaj leírását, illusztrációját és hangját.

Növényfelismerő – PlantSnap

©

Veletek is előfordult már, hogy láttatok egy virágot vagy bokrot, de nem tudtátok azonosítani? Ezzel az alkalmazással nincs más dolgotok, mint készítenetek egy képet a növényről, és az applikáció az adatbázisából megkeresi nektek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.