szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több száz tankönyvet és szakkönyvet érhettek el otthon a saját gépetekről az egyetemi tanuláshoz. Mutatunk néhány olyan oldalt, amelyeknek köszönhetően kényelmesen meg tudjátok oldani a tanulást vagy akár kutatást.

MeRSZ

A MeRSZ (Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás) adatbázisa az Akadémiai Kiadó legfontosabb magyar nyelvű kézikönyveit tartalmazza. A szolgáltatás jelenleg 50 intézményben elérhető, köztük például a Budapesti Corvinus Egyetemen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és például a Szegedi Tudományegyetemen is. Így böngészhettek az egyetem könyvtáraiban, de ami még fontosabb, otthonról is elérhetitek ezeket a könyveket. Ezen az oldalon kiválasztva a saját intézményeteket be tudtok lépni a saját azonosítótokkal, ami általában a Neptun-kódotokat jelenti. Minderről további infókat itt találtok.

EDK

Az Európai Digitális Könyvtár tulajdonképpen az unió digitális könyvtára, amelyben több millió műalkotást, műtárgyat, könyvet, videót és hanganyagot érhettek el egyelőre habár csak angol nyelven.

MEK

A Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) bizonyára többek által ismert oldal. Közel húszezer dokumentumhoz férhettek hozzá teljesen ingyen, online az Országos Széchényi Könyvtár adatbázisában.

DIA

A Petőfi Irodalmi Múzeum DIA (Digitális Irodalmi Akadémia) oldalán több tucat kortárs magyar író életművét megtaláljátok digitalizálva.

Arcanum

Az Arcanum oldalán keresztül - ha lejjebb görgettek - eljuthattok három olyan szolgáltatáshoz, amelyeknél digitalizált lexikonokhoz, különböző könyvekhez, levéltári iratokhoz, újságokhoz és térképekhez férhettek hozzá online. Ezek pedig a következők: Arcanum kézikönyvtár, Hungaricana és Mapire - főleg egyetemi kutatómunkákhoz nagy segítség lehet.

Önfejlesztés mesterfokon: kurzusajánló

Egyetemi előadás vagy munkaváltás? Fontos lehet a következő programok profi ismerete. Kurzusajánlónk következik.