szerző:
Eduline

Nyelvvizsgára készültök, vagy csak egy megbízható fordítóprogramot kerestek? Összegyűjtöttünk pár remek alkalmazást, amivel könnyebb lehet a nyelvtanulás.

©

1. DeepL

Ahogy már korábban is írtunk róla, ezt az alkalmazást érdemes lehet tanórán akár egy Bing vagy Google fordító ellen kihívni, és első VS második idegen nyelv fordítóbajnokságot rendezni. Vajon ugyanazokat a mondatokat ki hogyan fordítja?"

A DeepL fejlesztői - akiket a fordítóról szóló cikkek szerzői egytől egyig dicsérnek a Google Translate-nél jóval pontosabb fordítások miatt - láthatóan nem a dizájnra helyezték a hangsúlyt, de ez nem is baj.

©
2. Speak&Translate

Sajnos csak iOS-en érhető el ez az alkalmazás, pedig mindenkinek nagyon hasznos lehet.

Bár sima fordítóprogramként is üzemel, a legjobb funkciója mégis a beszédfelismerés. A nagy nyelveknél - és amely nyelveknél lényeges különbségek vannak - ráadásul különféle nyelvjárásokat is megkülönböztet.

©
3. Papago

A Papago eszperantó nyelven azt jelenti papagáj. Ez az app segít 6 nyelvről és nyelvre fordítani. (koreai, angol, japán, kínai, spanyol és francia) Az elkalmazásnak több funkciója is van. Képes fordítani szinkronban hangfelismerővel. Beszélgetések közben islehet használni és képeket is tud fordítani.

 

Nyelvvizsgára készültök? Ezen az oldalon játszva tanulhattok nyelveket

Újabb alkalmazást ajánlunk, amivel bővíthetitek a szókincseteket, és nem csak angolból vagy németből. Az oldal nagy előnye, hogy ingyenes és játékos formában oktat. Ha titeket is érdekel, akkor próbáljátok ki, milyen Digital Dialects oldalán nyelveket tanulni. Digital Dialects Ezen az oldalon 76 nyelv szókincsét sajátíthatjátok el játékos formában, így angolul, vagy németül is tanulhattok.