szerző:
Eduline

Ha a nyári nyaralás alatt szeretnéd érteni, mit beszélnek körülötted az emberek, vagy komolyabb nyelvtanulási terveid...

Ha a nyári nyaralás alatt szeretnéd érteni, mit beszélnek körülötted az emberek, vagy komolyabb nyelvtanulási terveid vannak, ezekkel az ingyenes online kurzusokkal már most elkezdheted a horvát nyelv tanulását. Ha ismételni vagy fejleszteni szeretnéd tudásodat, ahhoz is találsz segítséget. Más nyelv érdekel? Itt többek között angol, olasz és kínai nyelvleckéket is találsz.

1. Horvát Mindenkinek

Forrás: horvatmindenkinek.hu

A Horvát Mindenkinek nevű oldalon regisztráció után 70 interaktív oktatóvideón gyakorolhatod a különböző szituációkban elhangzó kifejezéseket. A párbeszédeket nyelvtani feladatok követik. Az alapszintű nyelvtudás nem árt, de kezdőként is sok mindent meg lehet érteni.

2. goethe-verlag.com

Forrás: goethe-verlag.com

A mindennapokban előforduló kifejezéseket és szavakat ismerheted meg a Goethe Verlag oldalán. Ha előbb a kiejtést szeretnéd gyakorolni, a szöveget elrejtheted.

3. loecsen.com

Forrás: loecsen.com

A Loecsen.com oldalon azokat a szituációkat gyakorolhatod, amelyek a nyaralás során is előfordulnak. A megértést ötletes rajzok is segítik, a leckék végén pedig egy kvízzel ellenőrizheted, megérted-e a horvát mondatokat.

4. learn-croatian.com

Forrás: learn-croatian.com

Az alapvető nyelvtani szabályokat és néhány egyszerű kifejezést tanulhatsz meg a learn-croatian.com oldal segítségével. Van angol-horvát fordítóprogram is.