szerző:
Eduline

Utatás és nyelvtanulás közben is jól jöhetnek azok az appok, amelyek nemcsak leírt, hanem "hallott" szöveget is le tudnak fordítani - ma ilyen alkalmazásokat ajánlunk.

Hangalapú fordításhoz

Több mobilapp is alkalmas arra, hogy felismerjen idegen nyelveket, és a hallottakat lefordítsa. Ilyen az Axismob gyártó ingyenes Voice Translator alkalmazása - Androidra innen tölthetitek le -, aminek egyetlen hátránya, hogy internetkapcsolatra van szüksége. Felismeri az angol és német mellett a spanyol, francia, olasz, japán, a kínai, az indonéz, az afrikaans, az arab és a cseh beszédet is, és ezeket magyarra is lefordítja. Ezen kívül begépelt szöveget is fordít, ehhez összesen 72 nyelvet ismer.

A Smart Mobile Software is Voice Translator néven feljesztett hasonló alkalmazást - androidos telefonra innen tölthetitek le -, ennek ingyenesen csak a demóverzióját tölthetitek le, amellyel napi 15 fordítást végezhettek. Kevesebb nyelvet ismer fel, viszont több nyelvjárást.

©

A teljesen ingyenes Translator with Speech nevű app is ezeket kínálja - Androidra innen, iPhone-ra pedig innen tölthetitek le. Sajnos ugyanúgy szüksége van internetkapcsolatra, de 55 nyelvet ismer, ebből 48-at hang alapján is fel tud ismerni. Ingyenes és jól működik: a tíz legjobb fordítóprogram.

Képalapú fordításhoz

Az iPhone-on és androidos telefonon is használható Word Lens azonnal lefordítja a feliratokat, a demóverziója pedig ingyenesen letölthető. Hátránya, hogy magyarul nem tud, így egy kis angoltudásra szükségetek lesz, ha a francia, a német, az olasz, a spanyol, a portugál, és az orosz feliratokat meg akarjátok érteni.

Külföldi nyaraláshoz

A Tourist Language alkalmazás 58 ország hivatalos nyelvét ismeri. Miután megadtátok az anyanyelveteket, az alapvető kifejezéseket tanulhatjátok meg, például számokat, időre és dátumra vonatkozó szavakat, köszönéseket, ezeket az alkalmazás fel is olvassa. Androidra innen tölthetitek le. Így tanulhattok idegen nyelveket ingyen, otthonról - a tíz legjobb oldal.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!