szerző:
Eduline

Nem feltétlenül kell pénzt kiadnod egy-egy nyelvi kurzusért, az interneten ma már számos oldal kínál ingyenes...

Nem feltétlenül kell pénzt kiadnod egy-egy nyelvi kurzusért, az interneten ma már számos oldal kínál ingyenes nyelvórákat, ezekből szemezgettünk. Játszva is fejlesztheted az angoltudásod, a feladatokat itt találod.

1. Sounds English

Kattints a képre!
©

Öt nyelvi szinten gyakoroltatja a hallás utáni szövegértést a SoundsEnglish.com oldal, amely azt ígéri, hogy a nyelvtani tudást, a szókincset és a kiejtést is csiszolni lehet a feladatok megoldásával. Egy szöveg vagy egy ismert dal meghallgatása után hiányos mondatokat kell kiegészíteni, válaszolni kell a feltett kérdésekre, vagy el kell dönteni, igazak-e az állítások. YouTube-videók színesítik a feladatsorokat, amelyekhez szintén tartoznak tesztkérdések.

2. Talk English

Kattints a képre!
©

A TalkEnglish.com oldalon kiválaszthatod, milyen céllal szeretnéd fejleszteni a tudásod: utazáshoz kell az angol, üzleti szókincsre vágysz, vagy inkább az általános témák érdekelnek. Számos mintapárbeszédet találsz az oldalakon, a mondatokra kattintva pedig meg is hallgathatod a helyes kiejtést. A bal oldali menüsorban nyelvtani összefoglalót is találsz.

3. Learn English Online

Kattints a képre!
©

Most kezdenéd az angoltanulást, vagy szükséged van egy részletes összefoglalóra? A Learn-English-Online.org oldal olyan, mint egy tankönyv, vagyis leckékre bontva ismerkedhetsz a nyelvvel.

4. 1-Language

Kattints a képre!
©

Hasonló elven működik a 1-language.com oldal, amellyel szintén leckéről leckére sajátíthatod el a szabályokat és szavakat. Ezeket a kurzusokat nemcsak kezdőknek, hanem haladóknak is ajánljuk. Az oldal egyelőre részletes nyelvtani magyarázatokat kínál, táblázatokkal és példákkal, de azt ígérik, nemsokára elkészülnek az ellenőrző feladatok is.

5. Free English Study

Kattints a képre!
©

Hallgatás, beszéd, szövegértés, szövegalkotás és nyelvtan – mindenféle feladattal találkozhatsz a Free-English-Study.com oldalon. A tesztek kitöltése után azt is megnézheted, jól dolgoztál-e.