szerző:
Eduline

Nyelvvizsgára készülőknek ajánljuk az ingyenesen használható Mywords.hu oldalt, amelyen tematikus szószedeteket és teszteket találtok.

 A Mywords.hu a szótanulást alap- és középfok szerint szétbontott szószedetekkel segíti. Kiválaszthatjátok a szokásos témakörök valamelyikét (például oktatás, bevásárlás, sport vagy család), de a rendszer véletlenszerűen is kiválaszt új szavakat a felhasználóknak. A tanultakat rövid tesztekkel ellenőrizhetitek, alap- és középfokon is. Témakörök szerint kaptok hét angol szót, mindegyikhez három válaszlehetőség tartozik, ezek közül kell kiválasztanotok a jelentést. Saját szószedeteket is összeállíthattok, ehhez azonban regisztrálni kell. 

©

A nyelvtani résznél szófajokat, igeidőket és módokat magyaráz el az oldal magyarul, táblázatokkal és példákkal. Szövegértési és nyelvtani teszteket is kitölthettek, a megoldásokat pedig ki is értékelhetitek, a szóbeli vizsgára pedig összeszedhettek pár hasznos kifejezést, amelyet érdemes a vizsgabiztosok előtt elsütni. Az angol nyelvű állásinterjúkhoz és utazáshoz is találtok némi segédletet az oldalon. Még több ingyenesen használható nyelvoktatási oldalt találtok itt.

Nyelvvizsgákkal foglalkozó cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!