szerző:
Eduline

Vizes falak, omladozó vakolat, földre terített felmosórongyok, vödrök: ez a látvány fogadta az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulóit a tantermekben.

©

A borzalmas állapotokról az egyik szülő számolt be a Népszavának, amely fotókat is közölt az iskoláról. Szavai szerint az egyik tanító azt mondta nekik, hogy biztonsági okokból egész nap nem kapcsolják fel a villanyokat, nehogy az átvizesedett falak miatt gond legyen.

Az Egri Tankerületi Központ vezetője, Ballagó Zoltán azt mondta: az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolában nincsenek életveszélyes körülmények, az elmúlt napok esőzései miatt ázott be az épület. Hozzátette: a tankerületi központ 31 millió forintos beruházással szünteti meg a problémát, a munkálatok már folyamatban vannak.

Egy másik szülő a lapnak azt írta, már az előző tanévben úgy tanultak a gyerekek, hogy ha esett, nem lehetett villanyt kapcsolni a teremben, eláztak a falak, beázott az aula, a szekrények a folyosón, benne a gyerekek ruhái, cipői.

Mi a baj a magyar iskolákkal?

Tanárok, tantermek, tankönyvek - hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csak ettől a három tényezőtől függ, mennyire "jó" az iskola, pedig számos kutatás bebizonyította, hogy az iskolaépület nem pusztán díszlet, a tér komoly hatással van az iskolai munkára.