szerző:
Eduline

Idén sem számíthatnak egyetlen fillér jutalomra karácsony előtt a Klebelsberg Központhoz tartozó iskolák dolgozói, miközben a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásában működő szakgimnáziumok és szakközépiskolák minden munkatársának jut valamilyen ajándék.

©

„A szakképzési centrumok, akárcsak a tankerületi központok önálló gazdálkodásúak, ezt kigazdálkodták, ellenben a Klebelsberg Központhoz tartozó egyetlen tankerületről sem tudunk, ahol ilyen vagy bármilyen jellegű jutalmat osztottak volna. Ez semmiféleképpen sem helyes, hiszen a nagy »államosítás« az új köznevelési törvény életbeléptetésével pont azért indult, hogy ilyen ne következhessen be” – mondta a Hír TV-nek Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

Az egyik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakgimnáziumban például a dolgozók, azaz nem csak a pedagógusok, novemberben 56 ezer forintnyi élelmiszer-utalványt kaptak, decemberben pedig 80-90 ezer forint jutalomban lesz részük.

Nevetséges, mit kapott karácsonyi ajándékként az egyik állami iskola tanestülete

Érdekes ajándékot kaptak az egyik állami fenntartású iskola tanárai. Miután az esti tévéhíradókban is elhangzott, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter megjutalmazta magát 200 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal, illetve az is kiderült, hogy a Miniszterelnökség dolgozói is 100, illetve 250 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kaptak jutalmul, egy néző, aki egy állami fenntartású általános iskolában pedagógus, megírta a 444-nek, milyen jutalomban részesültek az ő munkahelyén.