szerző:
Lapszemle

Már a tollat sem bírják rendesen megfogni a gyerekek, annyit lógnak a telefonjukon – ezt állítja egy brit tanár, aki szerint tanítványai teljesen elpuhultak a modern technika miatt. Mindig a „mai gyerekekkel” van a baj.

 

Bob Drew, a nagy-britanniai Grearies általános iskola igazgatója kemény állításokat fogalmazott meg a mai gyerekek fizikumával kapcsolatban. Szerinte gyengébbek a korábbi generációknál, ennek oke pedig, hogy túl sok időt töltenek a tabletekkel és a mobiltelefonokkal – írja a Telegraph.

Drew szerint a fiúk már nem is tudják helyesen tartani a tollat, mert nem másznak fára, nem labdáznak, ezért a kézírásuk külalakja is pocsék. Szerinte az elmúlt két évben vehető észre látványosan a változás a 4-5 éves korosztályban.

Az igazgató egy konferencián a megoldásról is beszélt. Létrehoztak ugyanis egy bentlakásos tábort, ahol fejlesztik a gyerekek fizikumát. Itt csak fiúk lesznek, ugyanis Drew szerint a lányok továbbra is fonják a hajukat, vagy dekorációkat készítenek, így fejlődik a kézügyességük. Azért reméljük, hogy ezek a táborok még véletlenül sem hasonlítanak majd a kínai átnevelőkhöz.