szerző:
MTI

A Testnevelési Egyetem (TE) csütörtöki szenátusi ülésének elején átvette a TF Hőse-díjat Vígh György testnevelőtanár, aki több ember életét mentette meg a veronai busztragédiában.

©

Az intézmény honlapjának beszámolója szerint az elismerést Mocsai Lajos rektor, a TE vezetői, valamint a szenátus tagjai adták át Vígh Györgynek.

Vígh György - a TF korábbi hallgatója, a Szinyei Merse Pál Gimnázium testnevelő tanára - saját életét kockáztatva hat gyereket, illetve sportolót mentett ki a lángok közül, amikor tavaly január 20-án éjjel a sítáborból hazafelé tartó magyar autóbusz balestet szenvedett az olaszországi A4-es autópályán.

A buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyerek, 11 felnőtt és a két sofőr. A tragédiában tizenheten haltak meg, köztük Vígh György két gyereke.

Több diákja életét megmentette a hős testneveléstanár, ő az év embere

Vígh Györgyöt, a Szinyei Merse Pál Gimnázium testnevelőtanárát választották az RTL Klub nézői az év emberének. A fővárosi Szinyei Merse Pál Gimnázium testnevelőtanára több diák életét is megmentette az olaszországi busztragédiában, miközben ő maga is súlyos sérüléseket szenvedett. A nézők őt választották az év emberének - olvasható az rtl.hu-n.