szerző:
Eduline

Különleges könyvlicit zajlik Facebook-on a szegény, hajléktalan gyerekekért.

©

Karácsonyhoz közeledve sokan az adományozáson, a rászorulók megsegítésén gondolkodnak, számukra van egy nagyszerű tippünk az Index nyomán. A Facebook-on az "Írók a szegény sorsú gyerekekért" csoportot a Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör hívta életre. Az oldalon jól ismert és most felfutó tehetséges írók és költők dedikált köteteit, jegyzeteit és vázlatait lehet licitálva megvásárolni.

Az összeget az egyesület számlájára utalhatják a licitek győztesei, amből hajléktalan, illetve mélyszegénységben élő gyerekek életminőségét szeretné javítani a szervezet.

A kötetek között találhatók Lackfi János, Szentmártoni János, Vörös István, Tallér Edina és Áfra János művei is, jelenleg az író körökben egyre nagyobb elismerésre szert tevő Magolcsay Nagy Gábortól a Második ismeretlen című műre lehet licitálni.

Megható dolgot tett a 11 éves fiú - így segített testvérén

Nem mindennapi tettet vitt véghez egy 11 éves fiú, hogy segítsen Down-szindrómás testvérén. Jason és Aaron Clark bár ikrek, sok mindenben különböznek. Míg Jason jó tanuló, sportol és népszerű az iskolában, testvére, Aaron Down-szindrómával született, siket és ezért a beszéde is nehezen érthető. A 11 éves Aaron éppen ezért speciális iskolába jár, mely anyagi gondokkal küzd.