szerző:
MTI

Szükség esetén a Belügyminisztérium is besegíthet, de a tankönyterjesztés továbbra is a Könyvtárellátó feladata marad - ezt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közölte az MTI-vel, arra reagálva, hogy a hvg.hu információi szerint rendőrök gyűjtik össze a tankönyvkiszállítás tervezéséhez szükséges adatokat.

©

Változatlanul a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. feladata a tankönyvterjesztés, az igények felvétele, a rendelés és a kiszállítás lebonyolítása az Emmi szerint. Ugyanakkor, az államtitkárság közölte: mivel a köznevelési intézmények működtetését jellemzően az önkormányzatok látják el, ezért a Belügyminisztérium, ahol erre szükség van, logisztikai segítséget nyújthat a tankönyvellátással kapcsolatban.

A hvg.hu birtokába került információk szerint a rendőrkapitányok megkapták a feladatot, hogy április végéig keressék fel az illetékességi területükön lévő iskolákat, tudják meg azt, hogy a jövő tanévben mennyi diákja lesz az oktatási intézménynek, hogy a tankönyvek tárolására kijelölt helyiség miként közelíthető meg 7,5 tonnás tehergépkocsival, és mi az az időpont, amikorra a tankönyvek átadása-átvétele tervezhető. A levélben hangsúlyozták, mindez Pintér Sándor belügyminiszter döntése alapján történik, és célja, hogy az oktatási intézmények tankönyvellátása időben megtörténjen.

A tankönyvellátással kapcsolatos híreinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!