szerző:
Eduline

Két évet tölthettek egy külföldi középiskolában, és nemzetközi érettségit szerezhettek az UWC (United World Colleges)...

©

Két évet tölthettek egy külföldi középiskolában, és nemzetközi érettségit szerezhettek az UWC (United World Colleges) Magyarországi Egyesülete és a dán Velux Alapítvány ösztöndíjával. A programba állami gondozott, a leghátrányosabb helyzetű (LHH) kistérségekben lakó, illetve roma/cigány származású diákok jelentkezhetnek.

Az ösztöndíj fedezi a tanulás, a szállás, a teljes ellátás és az évi egyszeri oda-vissza utazás költségét, a biztosítást és a zsebpénzt is. Az oktatás angol nyelvű: a legalább középfokú nyelvtudás előny, de nem feltétel, mivel szükség esetén ingyenes nyelvi előkészítést is biztosítanak. A határidő január 8.

A Nemzetközi Érettségi (International Baccalaureate, IB) programba olyan 16–18 éves szakközépiskolai vagy gimnáziumi képzésben résztvevő diákok pályázhatnak, akik a pályázat benyújtásakor 10. vagy 11. évfolyamos (ötéves képzés esetén 11. vagy 12. évfolyamos) tanulmányaikat végzik, magyar állampolgárok, középiskolai tanulmányaikat Magyarországon folytatják vagy korábban legalább 5 iskolai tanévet magyarországi iskolában végeztek.

Olyan diákok is jelentkezhetnek, akik nem magyar állampolgárok, de az ösztöndíj beadásakor legalább három megkezdett tanéve magyarországi oktatási intézményben tanulnak és magyarul beszélnek.

Ha pályázni szeretnétek, a [email protected] e-mail címre kell regisztráló emailt küldenetek. Ebben, a neveteket, e-mail címeteket, telefonszámotokat, illetve a jogosultság alapját (LHH térség; roma/cigány kisebbséghez való tartozás; állami gondozott) kell megadnotok. A levélben szerepelnie kell a következő mondatnak: „Ezen levéllel regisztrálok az UWC Magyarország 2014–2016-os Velux ösztöndíj hátrányos helyzetű fiataloknak pályázatára”. A pályázáshoz szükséges dokumentumokat a válaszlevélben küldik.

Azok, akik továbbjutnak a második fordulóba, március 8-án és 9-én kétnapos táborban vesznek részt. További információt itt találtok.

Külföldi diplomát szereznétek? A három legjobb ösztöndíjról itt olvashattok.