szerző:
Eduline

Alig várod majd a szünetet a végén. Lesz itt minden, az őszi érettségitől a középiskolai felvételin át a keresztféléves felsőoktatási felvételiig, de az óraátállításról se maradj le!

©

Őszi érettségi

Az őszi érettségi október 14-én kezdődik nemzetiségi nyelvvel és irodalommal. A magyar nyelv és irodalom vizsgák október 17-én., a matematika és a földrajz október 18-án, a történelem október 19-én, az angol nyelv október 20-án, az informatika október 21-én, a német nyelv pedig október 24-én lesz. Az írásbelik október 27-én zárulnak. Az őszi szóbeli vizsgákat november 10-14. között tartják emelt szinten, a középszintű vizsgákra november 21-25. között kerül sor.

A részletes dátumokat ebben a cikkben mellékeltük.

Középiskolai felvételi

A középfokú iskolák Október 20-án teszik közzé honlapjukon a felvételi tájékoztatótkat. Az általános iskolák október végéig tájékoztatják a nyolcadikosokat a felvételi eljárásról, de érdemes nektek is átolvasni a részletes követelményeket, például azt, hogy kell-e írni központi felvételit, vagy van-e más alkalmassági vizsga. A felvételi összes lépéséről itt tájékozódhatsz.

Szakmai vizsgák

Megkezdődnek az évfolyamonkénti szakmai vizsgák a szakközépiskolákban és a szakgimnáziumokban. Első körben hagyományosan a 9. évfolyam tanulót mérik fel az iskolák, ezt október első két hetében bonyolítják az iskolák.

Keresztféléves felvételi

A jelenetkezési időszak mindig a Felsőoktatási felvételi tájékoztató megjelenésével esik egy időbe. Sajnos ez egy mozgó dátum, de jellemzően október utolsó harmadában jelenik meg. Összesen 2-3 hetük van a jelentkezőknek a felvételi hitelesítésére a E-felvételi rendszerében. További részleteket itt találtok.

Őszi szünet

Az idei őszi szünet karcsúnak tűnhet, ugyanis november 2-től 4-ig tart hivatalosan, de a hétvégékkel kiegészülve lényegében október 28-án délutántól már élvezhetitek a megérdemelt pihenést.

©

Tanulós szombat

A hosszabb, zavartalan szünet érdekében egy szombati napon iskolába kell majd mennetek. Október 15-én dolgozzuk le a szünethez hozzátoldott október 31-ét.

Őszi óraátállítás

Mikor lesz a 2016-os őszi óraátállítás?

Szombaton is akad tanítási nap, és csak október végén jön az első hosszú hétvége. És még az órákat is át kell állítani. A 2016-ban kezdődött tanév eleje nem a szünetekről vagy a pihenésről lesz híres, a tanév első hosszú hétvégéje csak az őszi szünettel érkezik, de az sem akárhogy: október 15-én kell ledolgozni az október 31-i hétfőt, amely így az őszi szünet része lesz.