szerző:
Eduline

Nem csak chatelésre és szelfizésre használhatjátok a telefonotokat: most bemutatunk pár olyan alkalmazást, amivel nyelveket tanulhattok és a dolgozatokat sem fogjátok többé elfelejteni.

©

Jegyzeteléshez vagy határidőnapló helyett

Az ingyenes Evernote nagyon sokféle funkciót lát el egyszerre. Jegyzetelhettek benne szövegesen vagy használhatjátok magnóként, készíthettek emlékeztetőt, így nem felejtitek el a dolgozatokat, házi feladatokat, de vezethetitek benne a teendőiteket is. Az appot iOS-ra innen, androidos készülékre pedig innen tölthetitek le.

Az Any.do-val szintén nyomon követhetitek a tennivalóitokat, és jegyzetelhettek is. Az Evernote-hoz hasonlóan ezt az alkalmazást is használhatjátok mind a mobilotokon, mind a számítógépeteken. Felvihettek közös feladatokat, így például a csoportmunkával közös teendőkről nemcsak ti, hanem az osztálytársaitok is kapnak értesítőt, ráadásul közben chatelhettek is. Az alkalmazást Androidra innen, iPhone-ra, iPadre és iPodra pedig innen tölthetitek le.

Nyelvtanuláshoz

Ha új nyelvet tanulnátok, töltsétek le valamelyik "játszva tanuló" alkalmazást. Ilyen például a Duolingo, amelyet az Apple az év iPhone-alkalmazása, a Google pedig a „Best of best” Android-alkalmazása díjjal tüntette ki 2013-ban.

Már gyakorló nyelvtanulóknak érdemes beszerezniük egy fordító programot is. A Translator With Speech nagyon hasznos lehet, ha egy idegen nyelvű szöveget utazás közben olvastok: írott és hallott szöveget fordíthattok több tucat nyelvre, köztük magyarra is. A fordításokat el is menti a program, így azokat internetkapcsolat nélkül is bármikor visszahallgathatjátok. Az appot Androidra innen tölthetitek le, az iOS-ra készült verziót pedig itt találjátok.