szerző:
Eduline

Egy új kutatás arra a megállapításra jutott, hogy ha lecsökkentenék az iskolai hetet ötről négy naposra, sokkal javulna a diákok tanulmányi teljesítménye, különösen matekból.

©

A Georgia és Montana államok egyetemének kutatói a negyedikes és ötödikes diákok eredményeit vizsgálták meg olvasásból és matematikából úgy, hogy csak négynapos iskolahetet vezettek be a számukra.

Az eredmények azt mutatták, hogy látványosan megnőtt az ötödikes diákok teljesítménye matematikából, bár az olvasás területén nem volt nagy a változás.

A kutatók szerint mindez rávilágít arra, hogy nem csak olcsóbb lenne a négynapos tanhét, hanem sokkal hatékonyabb, eredményesebb is. Coloradóban, Új-Mexikóban és Wyoming államban már próbálkoznak is a bevezetéssel.

Még több érdekesség

Megdöbbentő tények: tudtad, hogy a mobilinternetet már 1901-ben megalkották?

Megint megdőlt valami, amit eddig igaznak hittünk

A Mona Lisát talán ismeritek, de ezt biztosan nem tudtátok

Nagy képhamisítások: így buktak le a fotósok

8 érdekesség, amit tuti nem tudtál a Földről

Eddig boldogan tömted magadba a kólát? Ezek után nem fogod

Ez is csak egy városi legenda: hány gramm az emberi lélek?

Az Independentnek nyilatkozott a School of Policy Studies dékánja, Mary Beth Walker, aki elmondta, meglepte a kutatási eredmény, mert úgy gondolta, a rövidebb hét miatt a négy napon hosszabb ideig kell benn maradniuk a diákoknak, és főleg a kisebbek, nem tudnak olyan hosszan figyelni. A hosszabb hétvégét pedig azért is károsnak tartja, mert így szerinte a diákok sokkal több dolgot felejtenének el a tanultakból.

Azt azonban pozitívumként említette, hogy így talán kevesebb lenne az iskolai hiányzás is, hiszen ha valaki fogorvoshoz akarja vinni a gyerekét, már nem kellene kivennie az iskolából, hanem időzíthetnék péntekre.

Arról a kutatásban nem esett szó, hogy a szülőket ez hogyan érintené, hiszen így meg kellene oldaniuk még egy nap felügyeletet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!