szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jocó bácsi kéri, ha szeptembertől újra be kell zárni az iskolákat, akkor ne legyen diák (se tanár) aki lemarad az oktatásból eszközhiány miatt.

Jocó bácsi - Balatoni József történelemtanár - szerint a valóságban nincs megfelelő számú eszköz a digitális távoktatáshoz: darabra lehet, hogy van, hisz vannak informatika termek, amiket ugye szét lehet szerelni, és ki lehet osztani a gépeket, hogy a nélkülöző gyerekek, eszközzel nem rendelkező tanárok használják. Ezekért azonban nem vállalja a felelősséget senki - teszi hozzá.

Szerinte megint mélyen hallgat mindenki arról, hogy mi legyen a megoldás. Úgy gondolja, március óta eltelt négy hónap, lett volna elég idő eszközöket beszerezni, ha már mindenki ennyire biztosra veszi, hogy lesz őszi bezárás - írja Facebook-posztjában a tanár, aki úgy tudja, azóta egy darab eszköz sem érkezett erre a célra.

A következő bezáráshoz senki, se tanár, se diák ne maradhasson le azért, mert nincs eszköze

- folytatódik az írás. Jocó bácsi szerint, ha ez így lesz, akkor az oktatáshoz való jog sérül.

Csak azokban az iskolákban lenne távoktatás szeptembertől, ahol ez a járvány miatt szükséges

Sok településen meg sem jelent a vírus, mégis felfüggesztették a tantermi oktatást, ezért amennyiben szeptembertől a járványhelyzet miatt újabb intézkedésekre lesz szükség, intézményi, helyi vagy regionális szinten kezelné azokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!