szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A XII. kerületi Budapesti Gazdasági Centrum Budai Középiskolájában kabátban töltik a diákok a téli hónapok tanóráit az osztálytermekben és a folyosókon egyaránt, tudta meg a 24.hu.

Az iskola egyik diákja lapnak arról számolt be, hogy a földszinti tantermekben gyakran 20 fok alatt van a hőmérséklet, a tornaterem öltözőjében pedig mindössze 16 fokot mértek. Hideg van a tornatermekben is, így aztán a tanulók valamennyi testnevelésórán kabátban hajtják végre a futást és a gimnasztikai gyakorlatokat  – már ha így is képesek rá.

A diák azt mondta, reggelente gyakran úgy érkeznek meg a termekbe, hogy le vannak kapcsolva a radiátorok, egy másik gyerek szerint az osztályteremben általában behúzzák a függönyt, mert nagyon rossz az ablak, beengedi a hideget.

A lap kereste az igazgatót és a fenntartót is, miért nincs rendes fűtés, és mikor lesz, de még nem kaptak választ.

Évek óta csúszik a fűtés korszerűsítése, órák maradtak el egy gyömrői általános iskolában

Több napig rendkívüli munkarend szerint zajlott az oktatás a gyömrői Weöres Sándor Általános Iskolában, miután a kazán meghibásodása miatt nem tudták fűteni az egyik iskolaépületet. Az önkormányzat már évekkel ezelőtt elkezdte volna, azonban mióta állami fenntartásba került az iskola, csúszik a fűtőrendszer felújítása - írja a Népszava.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.