szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Balesettel végződött a katasztrófavédelem bemutatója Vácon, a Duna-parton, a József Attila sétánynál lévő parkolóban kedd délelőtt.

Az Európai Mobilitási Hét alkalmából megrendezett szimulációs helyzet szerint a váci Duna-parti nagyparkolóban egy égő autót jöttek volna eloltani a tűzoltók, a fecskendős jármű azonban váratlanul az oldalára borult - derült ki az ESTV Facebook-posztjából.

Az esetről készült videófelvételek alapján a kanyarodó tűzoltóautó olyan nagy sebességgel fordult el az égő kocsi mellett, hogy két kerékre állt, majd felborult. Eközben kollégáik alig méterekre álltak, így komolyabb baj is történhetett volna.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a hvg.hu-nak elmondta: a bemutatón a váci hivatásos tűzoltók fecskendős autója egy imitált tűzesethez érkezett a betonpályára, amikor felborult.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.