szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

„Ne adjatok a szünetre házi feladatot! Hagyjuk meg a gyerekeknek a szünetet, hadd pihenjenek. Mert a szünet nekik is az. Ne terheljük őket ezzel, ne vegyük el tőlük az ünnepet!” – ezt kéri a pedagógusoktól Jocó bácsi, vagyis Balatoni József történelemtanár.

Ismét megosztotta két évvel ezelőtti kérését Facebook-oldalán Jocó bácsi, aki szerint értelmetlen házi feladatot adni a téli szünetre.

„Minek is adnánk fel házit? Hogy januárban morgolódhassunk, ki miért nem csinálta meg? Értelmetlen. Fontos, hogy pihenjenek, töltődjenek. Hisz a téli szünet után legközelebb április közepén lesz szünet. Addig csak egy hétköznap nem kell iskolába mennünk. Ez meg nagyon hosszú lesz, muszáj előtte pihenni” – írja.

Hozzáteszi: „emlékszem, alsóban nyáron minden nap 2 oldalt kellett írnom és matekoznom, hogy meg tudjam csinálni a házi feladatot, amit kaptunk. Embertelen volt és felesleges. Ne tegyük ezt a gyerekekkel! Legyen ez a karácsonyi ajándék tőlünk nekik, hogy azt adjuk feladatnak, hogy pihenjenek, legyenek a családjukkal, barátaikkal és élvezzék a szünetet. És tegyük mi is ezt. Mindenki megérdemli”.

Mikor kezdődik és meddig tart a 2019-es téli, tavaszi és nyári szünet?

Még csak pár napja ért véget az őszi szünet, de hamarosan újabb pihenés vár a diákokra.