szerző:
Eduline

Felfüggesztették azt a 18 éves kanadai diákot, aki szatirikus YouTube-videóival hívta fel magára a figyelmet: a középiskola igazgatója azt tervezi, hogy végleg eltanácsolja a fiút az intézményből, sőt még a rendőrségen is feljelentette.

Szex, fegyverek, drogok és robbanások – a 18 éves Jack Christie YouTube-videóiban ezek a leggyakrabban visszatérő elemek. A videómegosztó oldalon eddig több tízezren nézték meg a két-háromperces összeállításokat, amelyek a Jack Christie Talks to Children, vagyis a Jack Christie gyerekekhez beszél címet viselik – adta hírül a The Register.A Donald A. Wilson középiskola igazgatója azonnal felfüggesztette a végzős diákot, mihelyt végignézte a videókat – a Durham oktatási körzet szóvivője szerint nem hagyhatják, hogy bárki is megzavarja az intézmény „pozitív légkörét”. Egy brit hallgató még bizarrabb videókkal próbálta népszerűsíteni egyetemét - a betiltott összeállításokat itt nézheted meg.

Jack Christie többször úgy nyilatkozott, hogy az iskola vezetői megsértették a szólásszabadsághoz fűződő jogát, ráadásul a videókat nem az iskolában készítette, hanem otthon, tanítási idő után. Az iskola diákjai mellette állnak, a diákönkormányzat tagjai aláírásgyűjtésbe kezdtek.eduline