szerző:
Eduline

Egymást követik az iskolai szexbotrányok Nagy-Britanniában: néhány napja egy 26 éves pedagógust vettek őrizetbe, mert szexuális viszonyt folytatott egyik 16 éves tanítványával.

A legutolsó ügy vádlottja, a 26 esztendős Nicole R. Letcher hat alkalommal létesített szexuális kapcsolatot egyik kiskorú tanítványával. A Fulton High School angol szakos tanára 50 ezer dollár óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, állásából azonban azonnal felfüggesztették. A pedagógus egyébként nemrég nyerte el az Ashford egyetem pedagógiai ösztöndíját.

Májusban a Daily Mail összesen hat olyan ügyről számolt be, ahol tanárnők bonyolódtak szexuális viszonyba tinédzser korú tanítványaikkal. Michael Oberschneider, az Ashburn Psychological Service vezető pszichológusa az esetek számának növekedését a tanárok és diákok közötti határvonalak elmosódásával magyarázza. Az olyan tévésorozatok, mint a Cougar Town (amelyben a Courtney Cox által alakított negyvenes nő fiatal fiúkkal bonyolódik szerelmi ügyekbe) népszerűsége az okok között szerepelhet, ezek ugyanis a „Mrs. Robinson-effektust” állítják a középpontba.

„Túlszexualizáljuk a dolgokat. A főműsoridőben futó filmekben túl sok mindent mutatunk meg, a televíziós műsorokban bátorítjuk az érett nőket arra, hogy fiatalabb férfiakat találjanak maguknak” – mondta Oberschneider a Daily Mailnek. A „cougar” nő (a cougar eredetileg a puma egyik elnevezése, újabban az érett, ám fiatal férfiakat kereső nőkre is használják) és a – pornófilmek kategorizálásában is használatos – milf kifejezés mind a középkorú nő-fiatal férfi kapcsolatok népszerűségét jelölik, tette hozzá. A pszichológus legújabb könyvében az áll, hogy a milf a legkeresettebb kifejezések tízes listáján a harmadik volt: a felnőttek 3,4 százaléka, a fiatalok 13,5 százaléka keresett rá az interneten.

Oberschneider úgy látja, a tinédzserek számára dicsőség kapcsolatba bonyolódni egy idősebb, érettebb nővel. De talán még nyugtalanítóbb a szülők hozzáállása. „Egy tinédzser fiú mesélt egy idősebb nőhöz fűződő viszonyáról, és a szülei nevettek az egészen. Az apa majdnem azt mondta neki: jól van, fiam, csak így tovább!” – mondta a pszichológus.

„A határok ugyan összemosódtak, de a tanárod nem a barátod. Ezeket a határokat vissza kell állítanunk. A tanároknak pontosan ki kell jelölniük, mi a szerepük: ők nem barátok, és fontos, hogy ezzel tisztában legyenek” - tette hozzá. Az iskolai Facebook-botrányok okairól bővebben itt olvashatsz.

Marcie Lynn Rousseau 34 éves, legalább száz alkalommal feküdt le 16 éves tanítványával. A michingani tanárnő múlt év decemberében vonult börtönbe, hogy letöltse minimum négy évig tartó börtönbüntetését. A nő elismerte az ellene felhozott vádakat. Ügyvédje azzal védekezett, hogy a diák is vétkes, hiszen udvarolt tanárnőjének, elvitte ebédelni, sőt virágot is vett neki.

April Alexander 29 éves, a texasi Irvingben tartóztatták le a múlt héten. Több mint 25 alkalommal volt együtt egyik diákjával.

Brittni Colleps 27 éves, a texasi Arlingtonból. A múlt héten tartóztatták le, mert orgiát rendezett az otthonában, partnereit tanítványai közül válogatta ki. A Kennedale High School angoltanára és a női kosárlabdacsapat edzője állítólag meghívta a fiúkat otthonába, míg katonaként dolgozó férje távol volt, az együttlétet pedig felvették a diákok mobiltelefonjával. A nő tíz év börtönbüntetésre számíthat. A botrányról és a pedagógus várható büntetéséről bővebben itt olvashatsz.

eduline