szerző:
Eduline

A tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) megvizsgálja az együttműködés lehetőségét a győri Széchenyi István Egyetemmel.

Erre a hallgatók számának csökkenése és a felsőoktatás finanszírozási rendszerének átalakulása miatt van szükség - mondta el kedden az MTI-nek az intézményt vezető alapítvány kuratóriumának elnöke.

Lévai Ferenc hozzátette, keresik az önálló működés lehetőségét is, valamint a kooperáció más, nem állami oktatási szervezetekkel.
Az elnök tájékoztatása szerint a nem állami oktatási intézményektől tavaly megvont támogatás mintegy 100 millió forinttal csökkentette a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának működésére fordítható összeget. Az alapítvány kuratóriuma keddi döntésével elengedte a főiskola által használt épületek bérleti díját, mintegy 115 millió forint értékben, ezzel megteremtették az intézmény gazdálkodásának egyensúlyát.

A győri egyetemmel való együttműködéssel bővülhetnek az intézmények lehetőségei. A tatabányai főiskolán vannak Győrben hiányzó akkreditált szakok, illetve a MÜTF budapesti tagozattal is rendelkezik.

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája 17 éve 96 diákkal indult Tatabányán, ma a városban 1200 hallgatót képeznek, 800 fős tagozatot tartanak fent Budapesten, valamint 400 hallgatójuk van Székelyudvarhelyen.

A főiskola 2008 szeptemberétől mechatronikai és logisztikai szakemberek képzését kezdte meg és gazdaságtudományi felsőfokú szakképzési kínálatát is megújította, nemzetközi szállítmányozási és logisztikai ügyintézői és európai uniós üzleti szakügyintézői képzéseket indítottak.

forrás: MTI