szerző:
Edupress

A keresztény vallási példabeszédek mai értelmezéséről, azok üzleti és menedzsment felfogású interpretációjáról lesz szó azon a különleges, öt részes előadássorozaton, amely a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának (MÜTF) szervezésében április 8-án veszi kezdetét Tatabányán.

Az előadássorozat minden része egy-egy bibliai példázatra épül, felvetve a hozzá kapcsolódó vezetési és üzleti kérdéseket, amelyeket a mai kor szemüvegén keresztül is vizsgálnak. Dr. Antalóczy Katalin a Gazdálkodási és Menedzsment tanszék vezetője úgy fogalmazott: a MÜTF mindig nyitott az újra. Mivel az egzakt tudományokon túl a műveltség terjesztését is fontosnak tartják, így megszülethetett ez az egész Európában egyedülálló kezdeményezés. "Izgalmas feladatnak ígérkezik annak bemutatása, hogyan lehet több ezer éves példákat a jelenben hasznosítani."

"A gazdasági válság egyfajta morális válságként is jelen van, és ilyenkor mi sem magától értetődőbb, mint a Biblia alapvető bölcsességeihez fordulni" - mondta el a sajtótájékoztatón az ötletgazda, Dr. Tomka János főiskolai tanár, akit régóta foglalkoztat a téma. "A Biblia tanulságai mindig jelen vannak, csak sokan nem szocializálódtak ennek ismertére. De bizonyos helyzetekben és korokban van, ami egyszer csak fontossá, relevánssá válik."

Az előzetes jelzések alapján akkora érdeklődésre számítanak, hogy a tatabányai helyszínre külön buszt indítanak. A későbbiekben tervezik a budapesti, sőt külföldi állomásokat, valamint könyv kiadását is. Az előadásokból ötrészes filmsorozat készül, interjúkkal és színes illusztrációkkal, mely íránt érdeklődik a Duna Televízió.

(www.edupress.hu)