szerző:
Eduline

A péntek esti magyar közlönyben megjelent egy határozat Magyarország Kormánya és a Thaiföldi Királyság Kormánya között a Mahachulalongkornrajavidyalaya Egyetem magyarországi működéséről szóló megállapodás szövegének végleges megállapítására adott felhatalmazásról.

©

Az Index cikkében az áll, eszerint Orbán Viktor felhatalmazza Balog Zoltánt a magyar és a thai kormány közti végleges megállapodás megszövegezésére a Mahachulalongkornrajavidyalaya Egyetem ügyében.

Ha megvan a szöveg, és Szijjártó Péter kiadta az ehhez szükséges okiratot, Orbán arra kéri Balog Zoltánt és Trócsányi Lászlót, hogy "a megállapodás kihirdetéséről szóló törvény tervezetét a Megállapodás szövegének végleges megállapítását követően haladéktalanul terjesszék a Kormány elé".

Az Index hozzáteszi: vagyis a kormány szeretné minél előbb megkötni Thaiföld kormányával azt a megállapodást, amit New York Állammal már nem annyira igyekszik a CEU-val kapcsolatban.

CEU-rektor: nem kérünk különleges jogokat, privilégiumokat

"Arról nem mi tehetünk, hogy amint közel kerülünk a megállapodáshoz, hirtelen megváltoznak a kritériumok" - így reagált a CEU rektora arra, hogy a parlament 2019. január 1-jéig meghosszabbította azt a határidőt, ameddig a külföldi felsőoktatási intézményeknek teljesíteniük kell magyarországi működésük feltételeit.